Nyheter

2019-12-12 Denna veckan fram till 18 dec kan du föra över ditt DNA-resultat från andra bolag till MyHeritag, utan upplåsningsavgift. Då kan du få många nya träffar på personer som delar DNA med dig. Det är ett bra tillfälle för att ordna överföringen eftersom du inte behöver lämna ut dina kreditkortsuppgifter för att betala för något. Gå till FTDNA och logga in. På förstasidan, på samma rad som Matches, hittar du Data Download. Klicka där och välj sedan Build 37 Concatenated Raw Data. Nu laddas din rådata ner till Hämtade filer på din dator. Gå dit och kolla, filen skall heta 37_ditt förnamn_ditt efternamn osv.

Gå sedan till http://www.myheritage.se/dna/upload/ och följ instruktionerna. Skriv inte in dina kreditkortsavgifter någonstans. När du uppmanas ladda upp din FTDNA-fil hämtar du den i Hämtade filer på din dator. När du väl laddat upp rådata till MyHeritage kan du även lägga in ditt släktträd. Du kan använda samma gedcom-fil som du använde för att lägga upp trädet på FTDNA. Maila mig om du behöver hjälp konkordia@konkordia.se eller ring 070 595 0004.

2019-12-12 Julklappstips!! Ge bort ett DNA-test till någon i julklapp. Fram till 26 dec kostar det bara 49 dollar (ordinarie 79 dollar) hos FTDNA, så passa på nu att test släkt och vänner. Jag har gott om kit hemma så hör av er och hämta årets julklapp. Tel 070 595 0004.

2019-12-12 FTDNA har fortfarande inte fått ordning på släktträden. Träfflistorna fungerar, men det är träden som strular.

2019-11-21 Just nu håller FTDNA på med en uppdatering. Det innebär att det mesta fungerar dåligt. Uppdateringen väntas vara klar 30 nov. Tålamod!

Pga ovanstående fungerar inte heller DNArboretum. Den funktionen hoppas vi kommer tillbaka!

2019-11-20 Passa på att topsa fler släktingar eller utöka med Y-DNA eller MT-DNA. Det är billiga priser just nu. Kanske blir det ännu billigare på Black Friday den 29 nov, men det vet vi inte ännu.