Släktträd

Om träffpersonen lagt in sitt eget släktträd visas ett litet blått släktträd. För personer som inte lagt in träd visas en grå trädsymbol. Orsaken till att en del har grått träd och alltså inte lagt in sin släkt kan vara många. För det mesta beror det på att man inte vet hur man skall göra, men en del har inte gjort någon släktforskning och andra vill vara anonyma.

När du klickar på det blå trädet får du upp den första generationen i runda ringar. Dra med musen för att flytta uppåt. Rulla med musknappen för att förstora och förminska. Om du förminskar ett par steg får du upp rutor med mer information om personerna. Ibland står det Private i en del ringar eller rutor. Det indikerar att personerna lever eller vill vara anonym.


Trädet omfattar 4 generationer men kan utökas. Då gör du så här:Uppe i högra hörnet har du tre lodräta prickar. Klicka där och välj Bokmärken. Om du inte hittar några prickar kanske du har ett ! eller ett kugghjul. Klicka på det och välj Bokmärken. Välj Bokmärkeshanteraren. Klicka på de tre lodräta prickar uppe till höger. Välj Lägg till ett nytt bokmärke. Skriv in ett namn t ex 10 gen FTDNA. Klistra in följande sträng i rutan Webadress:

javascript:(function(){$(”#show-generations”).append(”<option value=’10’>10</option>”); $(”#show-generations”).val(”10”).change();})();     

Nu har du fått en ikon för 10 gen FTDNA uppe i appmenyn på din DNA-sida.  När du sedan har ett träd framme klickar du bara på ikonen och trädet utökas att omfatta 10 generationer bakåt.